false

Kurs i surdegsbakning!

Bli bättre på att få till ett gott surdegsbröd ‐ skaffa en djupare förståelse för varför det blir som det blir och inte alltid som du tänkt dig och lär dig att göra dina egna recept.

Under en helg går vi grundligt igenom hur du lyckas med brödbaket, genom att få en djupare förståelse för hur ingredienserna mjöl, vatten, salt och surdeg fungerar och hur vi kan använda dem för att få till det resultat vi är ute efter. Som deltagare kommer ni alla att baka egna bröd och under tiden degarna jäser går vi igenom alla bakningens delar.

Nytt för hösten är att det finns två olika kurser att välja mellan. Den ena är för nybörjare och har som syfte att introducera dig till surdegsbakning. Där fokuserar vi på att ha roligt och vi bakar surdegsbröd på det enklaste och mest straight-forward sätt jag vet. Vi går igenom hur du tar hand om en surdegskultur hemma och du får en enkel och mångsidig metod att använda.

Den andra kursen är riktad till dig som redan bakar riktigt mycket hemma eller i en professionell miljö och är intresserade av att ta det ett eller några steg djupare. Där ingår fler moment och svårighetsgraden på det vi bakar är högre. Vi letar efter olika ”key points” för att lyckas med surdegsbakningen och lär oss identifiera bra jäsning.

Välkommen på kurs hos oss!

Kommande kurser

Surdeg för nybörjare
1 oktober
Boka biljetter

Surdeg för nördar
4-5 november
Boka biljetter